Hur man får det bästa erbjudandet på en flyttfirma

Du har äntligen hittat den perfekta lägenheten. Det har ett fantastiskt läge, precis rätt mängd utrymme och alla bekvämligheter du kan begära. Nu, hur ska du få dit dina grejer?


Att anlita en flyttfirma är det enklaste sättet att flytta men utgifterna kan pressa en redan snäv budget. Här är några tips om hur du kan spara pengar på professionella flyttare för att göra tjänsten mycket mer överkomlig.


I den här artikeln:

  • Bli inte lurad

  • Jämför företag

  • Förminska

  • Var uppmärksam på extra kostnader

  • Packa det själv

  • Förhandla

  • Boka tidigt

  • Välj en flyttfirma i 2 steg

  • Se upp för röda flaggor

  • Verifiera adressen





Bli inte lurad


Att lära sig att spara pengar på att flytta är inte utan klumpar. Om du anlitar ett företag baserat på låga priser, och de visar sig vara bluffartister, kan du förlora pengar och din egendom. Samtidigt som det alltid är viktigt att hålla sig inom din budget, ta följande steg för att anlita pålitliga professionella flyttare och undvika bedragare:

  • Se till att företaget är licensierat och försäkrat.

  • Om en flyttfirma citerar dig ett pris som är för bra för att vara sant, så är det förmodligen det.

  • Låt flyttaren göra en uppskattning hemma för att få en känsla för deras professionalism och hur mycket de kommer att ta ut. De flesta professionella garanterar inte en korrekt offert utan en.

  • Be om hänvisningar från vänner och familj och leta efter recensioner online.


Jämför företag


Nu när du har en lista över professionella flyttare som inte kommer att lura dig, ta en titt på deras offerter. Prisvariationerna har nog mycket att göra med de extratjänster de erbjuder. Be om en specificerad offert och notera tjänster du inte tror att du behöver. Se om några företag är villiga att sänka sina priser om du släpper något extra.


Förminska


Vissa företag tar ut en fast flyttavgift, medan andra tar ut efter tid och material. Du kanske kan få ett bättre erbjudande på flytttjänster om du kan minska antalet föremål som behöver flyttas. Donera saker som du absolut inte behöver till välgörenhet eller flytta med dig mindre föremål som kläder, sängkläder och disk i ditt personliga fordon.


Var uppmärksam på extra kostnader


Flyttare tar ofta mer betalt för att flytta stora föremål eller specialartiklar. Det kan vara vettigt att låta ett par vänner komma över för att flytta din vattenskoter istället för att betala extra för att flyttarna ska göra det åt dig. Flyttare kan också ta extra betalt för packning och flytt av vitvaror. Om din nya lägenhet redan har vitvaror, och du bara ska lägga dina gamla i förråd, kan det vara bra att sälja dina extra vitvaror innan flytten. Detta kommer att hindra dig från att betala extra flyttkostnader och ge dig mer pengar att använda på din flytt.


Packa det själv


Undvik en packningsavgift genom att göra all packning själv, vilket drastiskt kan sänka din flyttfirmas avgift. Att packa själv säkerställer också sinnesfrid genom att veta att allt har packats säkert.


Förhandla


Det skadar aldrig att förhandla. Flyttarna vet att de konkurrerar med andra företag för att få ditt företag, så de kan vara villiga att sänka sin offert för att matcha eller slå sina konkurrenter. Detta är en bra taktik om du gillar en flyttfirma mer än sina konkurrenter, men dess avgifter är inte lika överkomliga.


Boka tidigt


Vissa flyttare kommer att ta ut sista minuten bokningsavgifter, så att du kan spara pengar genom att schemalägga i god tid före din flyttdag. Ring din flyttfirma stockholm för att se när den bästa tiden att boka är. Vissa flyttfirma kan också sänka sina angivna priser om du är flexibel på vilka dagar och tider de kan flytta dina föremål.


Det är också viktigt att se till att dina föremål kan flyttas in i din lägenhet direkt när flyttarna kommer. Om ett företag måste vänta kan du bli debiterad för besväret. Dubbelkolla med din hyresvärd om när du kan flytta in för att undvika uppehåll på flyttdagen.

Välj en flyttfirma i 2 steg


En flyttdag är tillräckligt stressig utan att dina saker kommer trasiga eller med en överraskningssedel. För att undvika det bör du undersöka potentiella flyttfirmor. Det tar bara lite extra tid och kan spara en massa krångel.


Se upp för röda flaggor


Håll utkik efter röda flaggor under uppskattningen. Till exempel kommer de flesta välrenommerade flyttfirmor inte att begära en kontant deposition innan du flyttar. Om den som flyttar verkar hungrig på att få pengarna i förskott kanske det inte är en legitim affär. Notera också under uppskattningen hur professionella eller oprofessionella flyttarna verkar. Om de dyker upp sent, verkar osäkra på sina förmågor eller inte kan svara på dina frågor, leta efter ett annat företag. Och var försiktig med alla flyttare som dyker upp i en hyrd flyttbil. Ett professionellt företag kommer att äga sin egen utrustning.


Verifiera adressen


Be om ett visitkort eller dra upp flyttarens webbplats och slå sedan upp den angivna adressen online eller via telefonboken. Se till att flyttfirmans adress är listad och registrerad under företagsnamnen. Var försiktig med alla adresser som anges under ett bostadsnamn.



flytt flyttfirma stockholm flytthjälp Stockholm
0 kommentarer