25 NÖDVÄNDA FLYTTNINGSUTRUSTNINGAR OCH VERKTYG FÖR KREVELFRI FLYTTNING

Flytt är en av de näst viktigaste flytttjänsterna som erbjuds av packare och flyttfirman för att säkerställa en smidig och stressfri förflyttning av gods, vilket inkluderar lastning och lossning. Ett litet misstag under flyttadministrationen kan riskera säkerheten för dina tillhörigheter i stor utsträckning. Tillgången på rätt flyttverktyg och utrustning kan förenkla flyttprocessen till en betydande mängd; Därför, oavsett om du planerar att flytta på egen hand eller anlita flytttagare och packare för din flytt, bör du alltid förbereda en checklista med sådana föremål för att säkerställa att du har allt till ditt förfogande.


Här är en lista över användbara och viktiga flyttverktyg och utrustning för att göra vår flytt på ett säkert, enklare och problemfritt sätt.


1. Rörligt fordon


En av de viktigaste flyttutrustningarna är flyttbilen som kommer att användas för transport av dina föremål från din nuvarande plats till den nya.


Oavsett om du har valt en gör-det-själv-flytt eller omlokalisering via en flytttjänstleverantör, finns det två sätt att transportera dina varor från en plats till en annan:


Använd ditt fordon: När du har mindre husgeråd att flytta eller om du har en rymlig lastbil eller en skåpbil med dig, kan du alltid använda den för att lasta och flytta dina tillhörigheter från din gamla plats till den nya.

Hyr en flyttbil: Volymen av ditt gods kommer att avsevärt påverka storleken på det flyttfordon du behöver för din godsflyttning. Du kan antingen hyra en lastbil eller hyra inflyttare och packare för din flytt som också har sådana flyttbilar för att transportera ditt gods.

När du väljer ett flyttfordon för din flytt, bör du alltid välja ett fordon av rätt storlek eftersom lastbilen är större, desto högre priser kommer du att betala. Dessutom finns det risk för att saker kolliderar med varandra på grund av extra utrymme i fordonet.


2. Rörlig docka


Flyttdockor (även kallade bruksdockor) är betydande flyttutrustning för att bära tunga hushållsartiklar som lådor, möbler och elektroniska apparater som kylskåp. Denna utrustning har fyra hjul i botten för enkel och smidig förflyttning och en trä- eller stålplanka som bas för att lägga tunga föremål. Några av fördelarna med att använda flyttbara eller verktygsdockor är -


Sparar tid,

Säkerställer en olycksfri förflyttning av gods

Förhindrar skador från lyft och förflyttning av tunga hemartiklar som vitvaror, möbler och lådor.

Det finns två typer av flyttdockor som används av professionella packare och flyttfirman i Indien och över hela världen:


Möbeldocka

En möbeldocka är specialiserad flyttutrustning som har en stor bas och fyra hjul för att flytta stora hemvaror såsom möbler som soffa, almirah, bokhyllor, soffor, tvättmaskiner etc. Att använda sådan utrustning kräver också extra hjälp av människor att hålla i. föremålen ordentligt för att förhindra att de faller.


Säckkärra

Detta är en L-formad rörlig docka som har två gummidäck och två ergonomiska handtag. En handtruck används för att lyfta tunga föremål som elektriska apparater, flyttlådor, möbler etc. Handlastbilar av bästa kvalitet kan väga upp till 600 pund. Denna rörliga utrustning har också remmar för att säkra de lastade föremålen av säkerhetsskäl.


3. Möbelskjutare


Ett annat fantastiskt föremål att lägga till i din lista över rörlig utrustning är en möbelreglage. Kombinationen av möbeldockor med reglage kommer att vara det bästa valet för dig för att göra din flytt bekväm och problemfri. Den är gjord av plast och hårt gummi för att säkerställa rörelse av tunga möbler med lätthet. En möbelskjutare förhindrar alla typer av golvskador från att släpa tyngre föremål och flyttar enkelt dina varor från en plats till en annan. Du behöver bara placera fyra möbelreglage i de fyra hörnen av din tunga möbel och bara skjuta den försiktigt framåt mot lastbilen i rörelse.


Möbelskjutare måste väljas beroende på vilken typ av golv du har, såsom trägolv, laminatgolv, färdiga betonggolv, golv av keramiska plattor eller linoleumgolv.


4. Flytta filtar och kuddar


Flytta filtar har samma funktion som bubbelplaster. Räknas till den bästa flyttutrustningen som används av professionella packare och flyttare, är flyttfiltar avgörande för en säker och problemfri flytt. Det skyddar varorna från skadorna genom att skapa en sköld över dem. De bästa rörliga filtarna och kuddarna är gjorda av slitstarkt fibertyg och vadderade med bra material som används för att slå in och skydda elektriska apparater, möbler och alla typer av tunga hushållsartiklar för att skydda dem från bucklor och repor.


Rörliga dynor och täcken är tätningslåsta med sömmar för att säkerställa 100 % säkerhet för dina tillhörigheter. Dessa flyttmaterial skyddar även dina varor från fukt och smuts. Du behöver bara vira dessa filtar runt ditt husgeråd och använda packtejp för att hålla dem på plats.


5. Rörliga remmar och rep


Rörliga remmar och rep är betydande flyttutrustning som används för att binda dina husgeråd på den rörliga dockan, föremål lastade i det rörliga fordonet och till och med flytta och lyfta tyngre föremål utan en rörlig docka.


Några av de populära typerna av sådan utrustning inkluderar:

Axeldocka: Den består av en rörlig rem med två selar som lyfts av två personer. Remmen och selarna är fästa med metallspännen. Detta hjälper till att enkelt lyfta och flytta tunga bostadsföremål som apparater och möbler. Sådana varor kommer att kännas lättare i vikt med användningen av hävstångseffekten

Elastiska remmar: Huvudfunktionen hos de elastiska remmarna är att säkra tunga föremål under förflyttningen och minska belastningen på den rörliga dockan. Denna rörliga utrustning är täckt av ett starkt nylonlager för extra skydd och varje rem har två kraftiga reptåliga krokar.

Underarmsgaffeltruck: Den liknar en axeldocka och selarna är fästa på människornas underarmar snarare än deras axlar och ryggar. Men säkra lyfttekniker bör användas för att undvika skador eller olyckor vid flyttdatumet.

Spärrremmar: Dessa flyttverktyg är användbara för att transportera tungt och stort gods på lastbilen under transporten. Den faktiska funktionen är att begränsa rörelsen av dina ägodelar i fordonet för att undvika skador.

Rep och garn: Båda dessa föremål används för att fästa och fixera under självförflyttning.


Andra flyttverktyg och utrustning


#1 Skruvmejsel

En magnetisk skruvmejsel med flera inställningar är ett bra val av flyttverktyg att ha med dig under din flytt. Oavsett om du ska demontera din TV eller enkelt plocka isär dina möbler, kommer en skruvmejsel att vara ett användbart verktyg för dig.


#2 Måttband

Den bästa användningen av måttbandet är att mäta väggarna för att hänga upp tavlor och andra hushållsartiklar på väggen eller helt enkelt borra hål.


#3 Gjuttejp

En gaffatejp är den starkaste tejpen som används för att täta ett trasigt rör eller reparera skadorna från ytan. Den är tjock, extra klibbig och fickvänlig och sparar en hel del tid genom att tillfälligt reparera skador.


#4 Tång

Tång används för att hålla mindre saker som är svåra att hålla i händerna. Du kan också plocka ut spikar från väggarna och dra av elektriska ledningar för att göra en anslutning.


#5 Hammare

Oavsett om du vill hänga en tavla på väggen med en spik eller dra ut en spik, har hammaren flera användningsområden i ett hushåll. Köp en hammare med vibrationsdämpande förmåga för att förhindra att dina muskler blir ömma på grund av vibrationerna. Den ska ha en böjd klo då den lätt kan dra ut spikar som fastnat.


#6 Bruksknivar

Utility knivar kan användas för att skära olika föremål såsom gasrör, ledningar, tejp, etc. eller till och med för att ta bort färg eller tandkött.


#7 Skiftnycklar

Skiftnycklar används för att lossa eller dra åt en mutter. Den finns i olika storlekar och kombinationer för att hjälpa dig med sexkantsmuttrar eller göra en enkel reparation.


#8 Förlängningsackord

När du har eluttag på avstånd från dina elektriska apparater kan du alltid använda förlängningsackord. Den finns i olika längder och storlekar.


#9 Ficklampor

Ficklampor är ett nödhjälpmedel om det skulle bli strömavbrott. Den finns i olika storlekar och så att du kan välja en utifrån dina behov.


#10 WD-40 spray

Denna spray fungerar magiskt på de rostiga bultarna eller andra rostiga metallytor. Det sparar tid och ansträngningar och det lossar rostansamlingen på metallen.


#11 Borrmaskin

En borrmaskin är ett annat underbart verktyg som kan användas av dig under din flytt. Det hjälper till att borra hål på trä-, metall- eller cementerade ytor. Den kan användas som en elektrisk skruvmejsel, montering av knoppar och montering av möbler.


#12 Sax

Det är det grundläggande viktiga verktyget för en rörlig dag. En bra sax hjälper dig att öppna flyttkartonger, klippa tejp osv.


#13 Stege

En hopfällbar trappstege hjälper dig att nå höga skåp och hyllor i kök och rum. Du kan också använda den för att lämna konstverk och gardiner i ditt nya hem.


#14 Etikettmarkör

Du kan märka förpackningslådor med etikettmarkörer. Dessa användbara flyttverktyg hjälper oss att identifiera vilka föremål som går in i vilket rum och hjälper oss att organisera ditt flyttförfarande.


#15 Kommandoremsor

Om du föremål att hänga på dina väggar som är lättare i vikt, är det bättre att använda kommandoremsor i stället för att borra hål i väggarna för att förhindra väggskador.


#16 Spikar, skruvar, muttrar och bultar

Det är alltid klokare att ha med sig några extra spikar, skruvar, muttrar och bultar vid flytt. De kan användas för att hänga föremål på väggarna, montera möbler och göra nödvändiga reparationer.


#17 Ankare

När du hänger tunga målningar eller skulpturer, hyllor, antika föremål eller speglar på väggarna, är ett gipsankare ett användbart flyttverktyg för dig. Den fäster starkt väggen och de hängande föremålen utan extra stöd.


#18 Lådskärare

För att spara tid på att öppna flyttlådor efter att du lyckats flytta, kommer en lådskärare att spara din tid. Den kan skära igenom packtejp och öppna lådor på ett snabbt och effektivt sätt.


#19 Vakuumförslutningspåsar

Alla hushållsartiklar som kläder, sängkläder och tillbehör kan förvaras i vakuumförslutna påsar för att skydda dem mot fukt och smuts.


#20 Pensel och färger

Dessa är användbara när du vill dölja hålen i väggarna gjorda av skruvar och spikar av de tidigare ägarna.


Notera

Det här behöver du inte tänka på om du anlitar en professionell flyttfirma i stockholm, Fungerande flytt är högst betygsatt i stockholm.


Lycka till med flytten!!!

 
flytt flytta flyttfirma flyttfirma stockholm
0 kommentarer